72-годишен пациент в берлинската болница "Бенджамин Франклин" застреля днес лекар и се самоуби, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Възрастният германец открил стрелба на четвъртия етаж по обяд и прострелял няколко пъти 55-годишен лицево-челюстен хирург, също германец. Въпреки опитите на колегите му да го спасят, лекарят, женен с две деца, издъхнал.

На място веднага са били изпратени сили за борба с тероризма и специални полицейски части, но по-късно полицията потвърди, че не става дума за терористично нападение. "Ситуацията в "Бенджамин Франклин" е под контрол, в момента там няма опасност", написа полицията в Twitter.

Очевидци казаха, че изходите на болницата са били блокирани, около сградата е имало 20 полицейски коли и линейки, а на работещите в здравното заведение е било наредено да се заключат по кабинетите си.

Болница "Бенджамин Франклин" се намира в Югозападен Берлин, тя е част от болница "Шарите", една от най-големите университетски болници в Европа.

Германия е в шок, след като само за седмица преживя четири нападения, включително две терористични, за които пое отговорност групировката "Ислямска държава".

Източник: БТА