Трафопост изгоря при пожар, двама души са с обгаряния след пожар в лека кола
Трафопост изгоря при пожар, двама души са с обгаряния след пожар в лека кола / Dariknews.bg, архив

На 14 сигнала за произшествия са се отзовали дежурните огнеборци през изминалото денонощие. В 11 от случаите са горели сухи треви и стърнища - без загуби, информират от ОДМВР Ямбол.

На 25 юли в 13:35 ч. е постъпил сигнал за възникнал пожар на сухи треви в южната страна на път I-7, в местността „Гюбеците", до село Веселиново. Огънят е унищожил трафопост, намиращ се в изградения на мястото соларен парк. По първоначални данни пожара е в следствие на запалени сухи треви. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Тунджа.

Около 17:30 часа огнеборците са се отзовали на сигнал за пожар на на сухи треви и низова растителност в землището на с. Тамарино, общ. Стралджа. В следствие на силен вятър пожарът се е разрастнал и обхванал и площи в землището на с. Челник. Пожарът е ликвидиран около 04:40 часа, тази сутрин. Извършен е обход от периферията към вътрешността за погасяване на тлеещи огнища. В пожарогасителните дейности са участвали 6 специализирани пожарни автомобила на РД ПБЗН Ямбол и ЮИДП-Сливен и общо 50 огнеборци и служители на горско стопанство. Обща площ на пожара е 800 декара, от които 420 декара издънкови широколистни насаждения. Извършва се оглед на местопроизшествието.

Снощи в 20:20 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал, че на ямболската ул. «Милин камък», пред входа на учебно заведение, в движение се е самозапалил лек автомобил «Опел-Вектра». В следствие на пожара 28-годишният водач и 47-годишна пътничка в автомобила са получили леки изгаряня и са настанени за лечение в МБАЛ-Ямбол без опасност за живота. Автомобилът е загасен от пристигналия на място екип на ПБЗН-Ямбол.

Причина за възникването на пожара е неизправност на газовата уредба на автомобила.