Измамници предлагат заеми от името на кмета на Смолян
Измамници предлагат заеми от името на кмета на Смолян / Дарик архив

Измамници предлагат заеми и финансиране на проекти в социалната мрежа Фейсбук от името на кмета на община Смолян Николай Мелемов. За целта та са създали фалшив негов профил, като чрез него постват съобщения в групи, чрез които предлагат заеми. За профила са използвали и негови снимки, като една от тях е с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Текстът доста наподобява на нашумелите съобщения от телефонните измами. „Здравейте Уважаеми сънародник Тук е предоставянето на финансова помощ да ви помогне във вашите заем нужди. Така че ако искате незабавни заем за финансиране на проектите си за съживяване на вашия бизнес или да придобие колата на вашите мечти ли сте направили повече тревожи, тук е финансов партньор, който сега е на разположение да ви заема с нисък интерес на погасяване и дължими отпускане на дългосрочни, вижте до 10 години. Така че, ако това се случва, че имате нужда от заем свържете се с тях.E-mail:ctv1987@abv.bg“, гласи едно към едно съобщението.

Градоначалникът на Смолян остана учуден, че има подобно нещо. „За първи път чувам за това нещо. Ще уведомя полицията“, коментира Мелемов.