Полицай е ранен при катастрофа
Полицай е ранен при катастрофа / Дарик Враца архив

Около 13.10 ч. във вторник в полицията в Монтана е получен сигнал за катастрофа между лек автомобил и мотоциклет в гр. Вършец. Пристигналият на мястото полицейски екип установил, че пътно-транспортното произшествие е станало на кръстовището на ул. "Република" и ул. "Отец Паисий". Ударили са се лек автомобил "Тойота РАВ 4" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 38-годишния В.К., който е служител на местното полицейско управление, и мотоциклет "БМВ Р1200ГС" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 43-годишния Н.В., също от Вършец.

При катастрофата са пострадали и двамата водачи, като са траспортирани за лечение в монтанската болница, без опасност за живота им. Водачът на мотоциклета е отказал проба за алкохол с техническо средство и вземане на кръвна проба за медицинско изследване. Полицаят е изпробван с дрегер, като пробата му за алкохол е била отрицателна.

Местопроизшествието е посетено от дежурен следовател при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура Монтана. Извършен е оглед. По случая е образувано следствено дело.