Какво време ни очаква в следващите дни?
Какво време ни очаква в следващите дни? / Thinkstock/Getty Images

Сухо и горещо време ни очаква до края на седмицата, показва средносрочната прогноза, базирана на компютърни модели и представена в Дарик кафе.

Тази седмица съществени валежи като цяло не се очакват, а температурите ще останат високи с дневни стойности между 31 и 36 градуса, като особено в низините, в Дунавската равнина в следобедните часове те могат да достигнат и надхвърлят 35 градуса.

Днес, утре и вдругиден температурите няма да бъдат толкова високи, а до края на седмицата ще се покачват постепенно до оказаните максимални стойности - 31-36 градуса. В следобедните часове във вторник и сряда над изолирани места в планините в западните райони от страната е възможно да има краткотрайни превалявания.

През първата седмица на август - към вторник, сряда, четвъртък, ще имаме малко по-лабилно време и може да видим повече облаци. Ще има условия за малко повече валежи и на повече места в западната част на страната и планинските райони, а не е изключено и на други места у нас да превали. Температурите обаче много слабо ще се понижат предвид тези процеси.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg