Общинският съвет на Добрич с последно редовно заседание преди лятната ваканция
Общинският съвет на Добрич с последно редовно заседание преди лятната ваканция / Дарик Добрич

Общинският съвет на Добрич ще проведе последното си редовно заседание преди лятната ваканция. Сесията ще започне с отчет за дейността на местния парламент за първото шестмесечие на годината на председателя на Съвета Иво Пенчев и отчет на кмета Йордан Йорданов за  изпълнение на решенията на Общинския съвет за същия период от време.

Съветниците ще приемат Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци в община Добрич. В докладната записка се предлага годишният данък за таксиметровите превозвачи да бъде в размер на 590 лева.

Съветниците ще решават още дали да бъдат слети две добрички общински училища - СОУ „Дора Габе” и СОУ „Любен Каравелов”. Според вносителя на предложението зам.-кметът Емилия Баева сливането на двете учебни заведения се налага заради малкото ученици в СОУ ”Дора Габе”. В момента там се обучават около 110 деца от 1 до 12 клас. Паралелките са маломерни, през миналата година там не са постъпвали първокласници и второкласници.

Общинският съвет ще разгледа и докладна записка за даване на съгласие за членство на Община град Добрич в Сдружение с нестопанска цел "Футболен клуб Добруджа 1919". Ще се обсъжда още предложение за актуализация на Програмата за капиталови разходи на Общината за 2016 година, както и предложение за увеличение на сумата за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в Община град Добрич.