Безплатно лятно кино обикаля варненските квартали
Безплатно лятно кино обикаля варненските квартали / netinfo

Безплатни прожекции на филми ще могат да гледат варненци в рамките на третото издание на фестивала „Лятно Кино в Квартала”. Той ще се проведе през август в 12 квартала.

Филмовият маратон започва на 4 август от "Владислав  Варненчик". Там ще бъде показана третата част на екшъна „Непобедимите”. За най верните фенове на Силвестър Сталоун и компания е предвидена и втора прожекция на 19 август на самата снимачна площадка на филма – пристанище Варна.

За първи път прожекция ще има и в обновените Римски терми. На 20 август сред естествените декори от древни времена ще гледаме последната екранизация на „Легендата за Херкулес”.

Останалите квартали са „Младост”, „Възраждане”, „Левски”, „Бриз”, „Виница”, „Аспарухово”, „Цветния квартал” и  „Чайка”.

Сред заглавията, включени в тазгодишната програма са новите български филми „Жажда” и „11 А”, испанската комедия „Испанска афера”, френската  „Лоло”, няколко интригуващи копродукции, хитовете „Последният ергенски запой”, „Мордекай” и „Жажда за скорост”.

Своеобразното закриване на „Лятно Кино в Квартала” е планирано за 28 август в градинката на Червения площад с филма „Великата красота”.

Пълната програма на „Лятно Кино в Квартала” може да намерите на www.лятнокиновквартала.com