Текат летни ремонти в Горна Оряховица
Текат летни ремонти в Горна Оряховица / netinfo

Приключи основният ремонт на приемната на РУ на МВР на Гарата. Подменени са вратите и прозорците с РVC, ремонтиран е санитарният възел, направени са окачени тавани и са подменени осветителните тела и настилките в помещенията. Стойността на ремонта е 9 хил. лв., а средствата са от капиталовите разходи.

Тече и ремонт в Детска ясла „Зорница”. Там се ремонтират санитарните помещения на четирите групи. Подменя се изцяло ВиК инсталацията, слагат се нови теракота и фаянс, прави се частична подмяна на ел. инсталацията, подменя се и дограмата. Ремонтните дейности се извършват със средства от капиталовите разходи на Общината, а стойността им е 24 хил. лв.

В момента върви и ремонт на хижа „Божур”, който включва подмяна на дограмата, саниране и укрепване на сградата, както и ремонт на покрива. Ще се направи и вътрешно освежаване на помещенията. В близост до хижата ще бъдат монтирани беседка, пейки и бетонна маса за шах. Стойността на ремонтните дейности е 79 хил. лв. Половината от средствата са осигурени по проект „Красива България”, а останалите са съфинансиране на Общината.

През летния сезон предстои изграждането на детска площадка в района на Обръщалото, до игрището и фитнеса на открито. Ще се изгради и футболно игрище в квартала в близост до бившето СУПЦ „Елена Грънчарова”, както и детска и фитнес площадки в парк „Никола Петров”. Предстои да започне и изграждане на подпорна стена на ул. „Кирил и Методий” №4.

В Правда ще се извърши ремонт на оградата на игрището, което се намира пред читалището и ще се възстанови асфалтовата настилка. За тези обекти текат процедури за избор на изпълнител.