Стефан Стоев спечели предсрочно титлата от шампионата по високопланински изкачвания
Стефан Стоев спечели предсрочно титлата от шампионата по високопланински изкачвания / 100 вести

Вестник 100 вести съобщава във водещата си статия днес, че Стефан Стоев, зад волана на добре познатата вече в кервана на автомобилните състезатели зелена „Хонда Сивик" на „Боженци", спечели предсрочно титлата от шампионата по високопланински изкачвания в клас НС3.

Пилотът на „АРА Моторспорт" беше безапелационен и в петия кръг от календара - Планинско „Шипка-Дамасцена 2016", и постигна четвъртата си поредна победа за сезона. Така, кръг преди края на първенството, Стоев вече е с актив от 118 точки и е недостижим за преследвачите си, дори и ако пропусне последния старт от шампионата - Планинско „Осогово 2016" в Кюстендил в края на август.

Това е четвърта титла за габровския автомобилен ас, втора от планинския шампионат и първа за него след 10-годишна пауза (последната е от 2006-та). На Шипка Стефан плуваше в свои води и направи огромна разлика на конкурентите си.

Още след съботните тренировки беше ясно, че само евентуален технически проблем може да лиши габровския пилот от първото място в клас НС3 и на практика неговата битка бе за възможно най-предната позиция в общото генерално подреждане.

Максимумът бе петото място и Стоев го постигна. Пред него завършиха само пилоти, управляващи автомобили от друго измерение - Любен Каменов („Каменов Рали Тим", „Мицубиши Лансър Ево 8", НС1), Даниел Живков („ЕФКО Рейсинг Тим", „Ланча Делта Интеграле", НС2), Юлиян Телийски („Дунев Рейсинг", „Мицубиши Лансър Ево 9", RC2) и Христо Манолов (БАМС, „Мицубиши Лансър Ево 9", НС1).