Турнирът по конен спорт Купа Бургас преобрази града /СНИМКИ/
Турнирът по конен спорт Купа Бургас преобрази града /СНИМКИ/ / netinfo

Петко Младенов с Кайзер от клуб по конен спорт "Интегра" София триумфира на VI Национален турнир по конен спорт и завоюва Гранд Купа Бургас.
Шампион на турнира за общо представяне на всички паркури стана Светлин от ККС „Марек".
Изключителното по рода си спортно събитие тази година обедини две състезания в едно - Държавното първенство за деца и юноши и това за Купа Бургас, което го направи най-дългото организирано досега у нас.
Зона Конен спорт Купа Бургас събра на едно място над 150 състезателни коня от страната и чужбина. 

Турнирът по конен спорт Купа Бургас преобрази града /СНИМКИ/
netinfo

Турнирът не мина и без международно участие, като специален гост в него бе вицепрезидентът на европейската федерация Арман Йозгюркей, който пристигна в Бургас с пет от своите най-елитни коне. През първите дни на състезанията той успя да се наложи в част от изпитанията.
Присъстващите бургазлии и гости на града за шеста година се насладиха на единствените в България нощни паркури в Конна база - Бургас.
Много почитатели на този спорт, сред които видни спортисти, треньори общински съветници като съорганизатори на турнира , проследиха оспорваните изпитания край брега на морето.
Петко Младенов с Кайзер завоюва първото място, преодолявайки по най-добрия начин най-високите препятствия от 140-145 см. Състезателят от столичния клуб получи „Купа Бургас" и награда от зам. кмета на Красимир Стойчев, който заяви амбиции от следващата година и с подкрепата на Общината турнира да се превърне в международен.
Турнирът по конен спорт Купа Бургас преобрази града /СНИМКИ/
netinfo

Държавен шампион при децата стана Симона Караджова с Кардика от ККС „Пълдин". С първия си кон Робиньо тя записа трето място, а между двата се нареди Стефания Пейкова с Куик Стар от ККС „Конкур" - Ихтиман.

Турнирът по конен спорт Купа Бургас преобрази града /СНИМКИ/
netinfo

Специалната награда получи и Сияна Базотева от ККС „Кан Крум"-Бургас. Тя бе осигурена от Бова Кар и бе връчена на опитната състезателка за това, че е представяла страната на редица международни първенства, три Балкански и едно Европейско първенства.
Специални награди бяха осигурени и от председателя на комисията по туризъм към община Бургас Живко Табаков, Фармацевтичня гигант Фаркол, управителя на Феста Холдинг Бисерка Спасова, Tonino Lamborghini, както и от Медийна група Бургас Нова с управител Илияна Тодинова.

Турнирът „Купа Бургас" и Държавното първенство за юноши откриха прецедателят на БФКС Тодор Гергов, зам. председателят д-р Крум Рашков и кмета на община Бургас Димитър Николов.
Шестото издание на турнира впечатли публиката с атрактивни скокове на едни от най-елитните коне, особено в тъмната част на деня. Базата в морския град е единствената, която предлага подобни условия.
„Успяхме да покажем уникални моменти на бургазлии, туристите в града и състезателите в най-продължителния комплекс от конни състезания. Много ми се иска да благодаря на най-важните участници в конното шоу - гостите на града ни. Бургаският турнир отново успя да събере в едно желанията на бургазлии, гости на града и състезатели", сподели председателят на местния клуб „Кан Крум" Георги Басотев. Клубът, заедно с Община Бургас и Българската федерация по конен спорт, организираха спортното мероприятие, което за първи път се излъчваше и на живо в интернет.
За тези , които са нямали възможността да проследят конните надпревари отблизо, отделните етапи от всеки един състезателен ден могат да бъдат гледани в You Tube, както и във верига ресторанти Хепи в цялата страна.
Тази година Националните конни състезания се проведоха освен с помощта на генералния спонсор Джи Пи Груп, така и с подкрепата и съдействието на бизнеса от Бургаския регион.