Времето на 26 юли: Отново слънчево
Времето на 26 юли: Отново слънчево / Dariknews.bg, архив

Във вторник ще бъде отново слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от източната четвърт. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 21 градуса, на 2000 м - около 14 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28-30 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 26-27 градуса.

В сряда съществена промяна на времето няма да настъпи. Дневните температури ще са от 29 до 34 градуса. Ще бъде слънчево, с купеста облачност, но малка вероятност за слаби краткотрайни валежи, само в планините по западната ни граница.

В четвъртък ще остане предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат и ще са от 30 до 35 градуса, в низините - Тракия и по поречието на Дунав до около 36.

Най-горещо ще бъде от петък до неделя, когато температурите в повечето райони ще бъдат от 32 до 37 градуса, но в западната част на поречието на Дунав, Тракия и югозападните райони са възможни и стойности до 39 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg