Мъж е загинал, а други шестима са в болница след катастрофа до Поморие
Мъж е загинал, а други шестима са в болница след катастрофа до Поморие / DarikNews.bg, архив

Мъж е загинал, други шестима са ранени при катастрофа, станала около 7.30 часа тази сутрин между лек автомобил и микробус до Поморие. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Загиналият е водачът на лекия автомобил "Мерцедес" със старозагорска регистрация. Той е бил ударен челно от микробуса "Тойота Хайес", в който са пътували работници. Петима мъже и една жена са с наранявания и са откарани в болница. Трима са пострадали по-тежко.

Автомобил с нелегални мигранти катастрофира на магистрала "Тракия"

Единият потърпевш е 41-годишен, настанен е в отделение "Хирургия", вторият мъж - на 28 години, получил травма и счупване на ребрата, третият - 19- годишен младеж, е настанен за лечение в отделение "Неврохирургия" с диагноза "комоцио и травма на коляно". Останалите двама мъже, съответно на 41 и на 62 години, както и 40-годишната жена са получили по-леки наранявания. И шестимата пострадали са контактни, в стабилно състояние и без опасност за живота. Загиналият шофьор все още е с неустановена самоличност.

Пиян руснак катастрофира на пътя Поморие - Ахелой

Също днес, по пътя Бургас - Слънчев бряг, в близост до т.нар. "Две кули", разположени на територията на Община Поморие, самостоятелно катастрофира Рент а кар-лек автомобил "Рено Сценик" с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен руснак. Той е шофирал след употреба на алкохол, като концентрацията в кръвта му е 1,36 промила според теста с дрегер. Руснакът е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление - Поморие е образувано бързо полицейско производство.