Офис в гората?! Къде и как?
Офис в гората?! Къде и как? / itforumbg.net
Офис в гората?! Къде и как?
88700
Офис в гората?! Къде и как?
Офис в гората?! Къде и как?
  • Офис в гората?! Къде и как?
  • Офис в гората?! Къде и как?

Отново стартира  Лаптопаджийски лагер в Чепеларе, който комбинира условия за работа и ваканция. Стартиралият за втора поредна година лагер се налага като нов туристически продукт в родопския град през летния сезон, насочен главно към професии, които могат да  бъдат  мобилни. Компютърни специалисти, финансисти, преводачи и експерти, занимаващи се с електронна търговия са първите посетители на продължаващия до 21 август лаптопаджийски лагер.

Организаторите осигуряват „офис в гората” на надморска височина 1830 м в района на Мечи чал или на 1150 м в самия град. За професионалисти, които не могат да си позволят летен отпуск,  лагерът създава работна среда сред планинския въздух и изкушения за активен спорт. Оборудването включва, както офис-столове, така и хамаци за работно време с плавен преход между работа и релакс.  Програмата за „презареждане” на лаптопаджиите се допълва от пешеходни и колоездачни маршрути, тенис, вечерно фото-сафари за нощно снимане,  дегустация на родопски специалитети и екологично чисти храни от региона. Като задължително условие от работния комфорт се поддържа достатъчно бърз и стабилен интернет.

Правим лагера с цел събиране на едно място на повече еднакво мислещи "лаптопаджии", които споделят емоции, обменят идеи и създават нови бизнес приятелства, коментира пред Дарик Станислав Вангелов,  организатор на инициативата.

Сред участниците в лагера тази година, има и чуждестранно присъствие- френски кинематограф. Работа близо до природата са избрали и представители на IT- фирма, която ще изнесе офиса си за две седмици в планински условия.

От любопитство в лагера се включва и програмистът Рангел Иванов от Пловдив, който от две години работи по подобен метод. Той сподели какво е усещането човек да работи сред природата.

"Много е разпускащо, освобождаваш се от среса, който се получава в офиса или някаква подобна ситуация.  Освен с работата, с която се занимаваме, успяваме да посетим и доста различни и любопитни места. Запознахме се с интересни личности в родопския град, като един от хората, който има Гайдарски състав и изработва гайди", разказва Иванов.

Очарована от лагера е и Мария Тодорова от Варна, която се занимава с проекти в сферата на малкия бизнес. „Привлече ме това, че може да се съчетае работата с почивката. Организаторите са се постарали да го направят достатъчно атрактивно. Чувстваме се комфортно, отделени от градска среда и стагнацията, която ни обхваща. Това ни прави доста по-продуктивни. Събираме се хора, които не сме конкуренти, не сме обвързани с някаква йерархия и това не спъва потенциала ни. Прави ни много отворени да обменяме идеи. Ставаме доста по-креативни", категорична е Тодорова.

На този етап има засилен интерес към  второто издание на лаптопаджийския лагер, като заявките за участие продължават да пристигат.