40 деца от школата на ОФК Академик бяха на лагер в Априлци
40 деца от школата на ОФК Академик бяха на лагер в Априлци / снимка: Пресцентър- Община Свищов

Две от юношеските формации на ОФК "Академик" Свищов бяха на подготвителен лагер в Априлци. За период от една седмица в общинската база в планинския курорт бяха настанени юношите набор 2003/2004 година с треньор Евгени Маринов и набор 2005/2006 година с треньор Тодор Борисов. Повече от 40 деца участваха в специализирания лагер, осигурен им от ръководството на Община Свищов.

 

Треньорите споделиха задоволството си от проведената подготовка преди началото на новия състезателен сезон. Техните възпитаници са тренирали двуразово всеки ден. "Никога досега не съм виждал децата от школата толкова щастливи и ентусиазирано участващи в тренировъчния процес. Много сме благодарни за помощта и отношението, което проявиха към нашите таланти кметът Генчо Генчев и заместникът му Борислав Замфиров", сподели  треньорът Евгени Маринов.

По думите на заместник- кмета Борислав Замфиров, който е и президент на ОФК "Академик", грижата към подрастващите и развитието им в спорта е един от основните приоритети на кметския екип в Свищов.