Един загинал и десетки ранени при експлозия в германския град Ансбах
Един загинал и десетки ранени при експлозия в германския град Ансбах / БГНЕС

Един човек загина, а 10 бяха ранени при експлозия в южния германски град Ансбах, предадоха световните агенции.

Причината за експлозията е взривно устройство, избухнало близо до мястото, където по същото време е имало музикален фестивал на открито, предаде АП, като се позовава на комюнике на местната полиция.

Вчера, малко след 22.00 ч. местно време, полицията е получила сигнал за експлозия в центъра на града, намиращ се в провинция Бавария, недалеч от Нюрнберг. Експлозията е била причинена умишлено, заяви говорителят на баварското министерство на вътрешните работи Микаел Зифенер, цитиран от АФП.

Кметът на Ансбах Карда Зайдел по-рано каза пред журналисти, че експлозията е била в резултат на взривно устройство, опровергавайки първоначалната информация за изтичане на газ.

След взрива музикалният фестивал "Ансбах оупън" е бил прекъснат и оттам са били евакуирани над 2000 души.

Това е четвърто нападение в Германия само за седмица. Кандидат за убежище от Сирия уби вчера жена с мачете и рани двама души град Ройтлинген. Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Източник: БТА