Искат оставката на Петър Москов заради пръстовите отпечатъци в болниците
Искат оставката на Петър Москов заради пръстовите отпечатъци в болниците / БГНЕС, архив

Граждани излизат на протест пред Министерство на здравеопазването с искане за незабавна оставка на ресорния министър д-р Петър Москов. Събитието се организира във Facebook и е свързано с пилотните тестове на системите за пръстови отпечатъци.

Касата ще прави внезапни проверки за нередности, ако пациент откаже да се чекира

"Искаме незабавната оставка на министър Москов заради това, че принуждава потърпевшите от системата хора, които я финансират, да могат да я ползват само срещу пръстови отпечатъци, като престъпници", пише в призивът на организаторите на проявата.

"Заради "реформата", която се състои в приватизиране на здравеопазването, дискриминиране на децата с увреждания, затрудняване достъпа им до здравни услуги. Заради всичките нормативни актове, които падат в съда. Заради унищожаването на Фонда за лечение на деца в чужбина. Заради грубото, нагло и безпардонно отношение и към пациентите и към лекарите, които не подкрепят псевдореформите му. Оставка и разследване”, настояват още организаторите в социалната мрежа.

Личните лекари се обявиха против пръстовия идентификатор

Tази седмица в четири болници започнаха тестове на системата за пръстови отпечатъци, която трябва да се въведе в цялата здравна система от октомври месец.

Източник: БГНЕС