Ул. „Любен Каравелов“ отворена за движение, тротоарите все още недовършени
Ул. „Любен Каравелов“ отворена за движение, тротоарите все още недовършени / снимки:Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Ул. Любен Каравелов“ вече е отворена за движение, видя репортер на Дарик. Още от вчера по реконструираното пътно платно се движат моторни превозни средства. Тротоарите обаче все още не са довършени. Не са премахнати и преградните пана, позволяващи ляв завой от НОИ към бул. „Руски“.

Ул Любен Каравелов отворена за движение тротоарите все още недовършени
netinfo

Както вече съобщихме, ремонтът на улицата трябваше да приключи до началото на тази седмица. Това заяви на старта на реконструкцията на Коматевско шосе кметът Иван Тотев.

След това за движение трябва да бъде затворено западното платно на бул. „Руски“ – от Централна гара до ул. "Любен Каравелов“. Ремонтът на булеварда, в който се включва и изграждането на велоалея,ще приключи до септември, когато трябва да отвори врати и МОЛ Марково тепе.

Движението на превозните средства ще се осъществява по реконструираната част на бул. "Васил Априлов" през реновираното кръгово движение по ул. „Любен Каравелов“, където ще има фонтан по подобие на този на Водната палата, и от там -  на „Руски“.

Ремонтът на източното платно на „Руски“ ще стартира на по-късен етап от време. По думите на градоначалника строителните дейности там предвиждат и подмяна на канализацията, което ще отнеме повече време.