Депутат запълни опасни дупки
Депутат запълни опасни дупки / Борислав Великов - личен архив

Огромните ровове на пътя на входа на Лом, в които пропадна и спука две гуми личният автомобил на народния представител на област Монтана от Реформаторския блок - доц. Борислав Великов, вече няма да тормозят шофьорите. След като минаха две седмици от инцидента и нито една институция не се зае да ги обезопаси, депутатът запълни лично дупките-убийци, заедно със съмишленици-доброволци от оглавяваната от него партия "Българска нова демокрация".

Докато народният представител работеше с лопатата, жител на квартала му поръча да припомни на Цветан Цветанов, че още през 2011 г. е обещал Лом да заприлича на европейски град, а не на Бейрут. „Тази дупка си стои тук от 10 години, и не е само тя. На Лом му трябва нов вход и ред още неща, които ни обещават по изборите", каза разпаленият съсед на опасния участък от пътя.

„С тази гражданска инициатива за пореден път искаме да покажем истинското състояние на Северозападния ни край и да привлечем още повече подкрепа за ускореното му съживяване. Пътят на входа на Лом е в много лошо състояние. Районът е свлачищен, шосето е осеяно с дупки. Хората, които преминават оттам ежедневно, са изложени на истински стрес. Надявам се с днешната ни акция да привлечем вниманието на отговорните институции към решаването на многобройните проблеми на града, който ме удостои с честта да бъда негов почетен гражданин.", каза доц. Великов.

Преди около месец кметът Пенка Пенкова поиска на среща в Монтана от регионалния министър Лиляна Павлова да бъде финансиран ремонтът на около двукилометровия участък, чието състояние освен всичко друго е предпоставка и за инциденти. Министър Павлова тогава обясни, че за сега тази отсечка не е включена в строителната програма на пътната агенция. Реконструкцията й можело да започне тогава, когато се съберат повече пари от винетки.

От години този вход на Лом е в окаяно състояние, оплакват се шофьори, които често минават по него. За съжаление, друг маршрут няма, затова чупим колите си тук, изтъкват те. Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. По нея се движат и тировете, които пътуват от и за Дунав мост 2. Много от шофьорите предпочитат да пътуват от Монтана през Лом за Видин, защото междуградските шосета са по-добри. Ломчани са на мнение, че точно тежките товарни автомобили допълнително са съсипали пътя.