Очаква ни гореща неделя, жълт код е обявен в цялата страна
Очаква ни гореща неделя, жълт код е обявен в цялата страна / DarikNews.bg, Архив

Жълт код за потенциално опасно горещо време е обявен за територията на цялата страна и за 24 юли, неделя. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Потенциално опасно горещо време с високи температури, около и над 35 градуса, е обявено във всички 28 области в цялата страна.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 30 - 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 26 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността. На изолирани места там е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

В понеделник и вторник - 25 и 26 юли, над по-голямата част от страната ще остане предимно слънчево, но с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна над западните райони.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg