Свищовски експерти и консултанти обсъдиха процедури около Инвестиционната програма
Свищовски експерти и консултанти обсъдиха процедури около Инвестиционната програма / снимка: Пресцентър- Община Свищов

Работна среща между експерти, свързана с изпълнение на Инвестиционната програма на община Свищов по ОП „Региони в растеж”, се проведе в крайдунавския град. Специалистите дискутираха практически и технически въпроси, свързани с изготвянето на документи и прилагането на нормативно установените правила, които касаят Инвестиционната програма в изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на  Свищов за периода 2014-2020 г.  Бяха засегнати въпроси, свързани с подаването и комплектоването на проектните предложения.

 

Инвестиционната програма включва, предвидени в ИПГВР на град Свищов проекти за различни инфраструктурни обекти, които целят постигане на устойчиво развитие и интегрирано въздействие върху територията и населението, чрез изпълнение дейности по различни инвестиционни приоритети: Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради; Градска среда; Социална инфраструктура; Образователна инфраструктура и Културна инфраструктура.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ, за изпълнение на инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж”, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ за Свищов е на стойност 16 818 684,82 лв. Част от тези средства ще бъдат използвани за населени места, извън град Свищов, които вече са част от интегрирания план за градско развитие на общината.