БСП- Кюстендил харесва най- много Мая Манолова за президент
БСП- Кюстендил харесва най- много Мая Манолова за президент / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Омбудсманът Мая Манолова има най- много номинации за кандидат за президент от общинската организация на БСП в Кюстендил. Тя е дала своето съгласие да бъде номинирана, отговори на въпрос на Дарик членът на Изпълнителното бюро на партията и лидер на БСП- София Калоян Паргов, който беше гост на конференцията.


Пет имена гласува като възможни кандидати за президент кюстендилската организация на БСП- Мая Манолова, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Жан Виденов и Огнян Герджиков.

Делегатите бяха единодушни, че мандата на сегашния президент Росен Плевнелиев е провал, основната отговорност за това е на партията, която го е излъчила- ГЕРБ.
„България има нужда от президент, който ще защитава националните интереси, от социален президент. Ние сме за президент който ще обърне поглед към славянството, християнството и русофилството. Нашите членове казаха, че трябва да участваме на изборите за президент в коалиция. Сега предлагаме 5 имена и националното ръководство да реши, в зависимост от коалиционната политика. Целта ни е нашата кандидат- президентска двойка да спечели най- много гласове в община Кюстендил, да бъдем победители", коментира председателят на БСП- Кюстендил Иван Каракашки.


Кандидат- президентската двойка ще е ясна до 30 август. В момента текат преговори с партньори, извън БСП- Лява България. „Надяваме се, че партньорите ще проявят разбиране, ще намалят своето его и ще отчетат водещата електорална роля и тежест на БСП в лявото пространство. Надявам се кандидатурите, които излъчваме ще са приемливи и за тях. В София, изпъкват два типа кандидати, едните са партийни - Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Мая Манолова, Костадин Паскалев, проф. Румен Гечев, като надпартийни- акад. Георги Марков, Огнян Герджиков, Андрей Пантев. За вицепрезидент предпочитанието е към военни- ген. Никола Колев, ген. Михо Михов, ген. Румен Радев, тъй като президентската институция има отговорност и към армията. Иска ми се всички политически партии да потърсим фигурата, която може да ни обедини, като всяка партия преглътне егото си. Да покажем на българския народ, че е дошло време за обединение. Обикновеният човек иска сигурност, доходи, работа", коментира Калоян Паргов.