Звездичките част   престижното конно състезанието за  „Купа Бургас”
Звездичките част престижното конно състезанието за „Купа Бургас” / netinfo

Малките звездички Любо, Здравко и Митко наградиха победителите от конно съсъезание за „Купа Бургас". Футболните шампиони бяха придружени от директора на детската школа в града Петър Алексиев. Церемонията, както и самото състезание се проведоха на Конната база в Бургас.
„За нас е огромна чест, че на това спортно събитие на изключително високо ниво, ни гласуваха доверие. Малките шампиони от школата са изключително щастливи, че успяха да се докоснат до расови коне и да наблюдават този толкова аристократичен спорт."-каза директорът на ДФК „Звездичка" Петър Алексиев.
Малките седем годишни футболисти Любо, Здравко и Митко наградиха състезателните коне, така както повелява традицията, със специлано приготвена за конете храна.
„В школата винаги учим децата да уважават всеки спорт и да ценят победите, не само своите, но и на останалите. Нашите възпитаници трябва да знаят, че всяка победа иска много труд, упоритост и дисциплина. „-каза още директорът на ДФК „Звездичка" Петър Алексиев.
Председателят на Клуба по конен спорт „Кан Крум" инж. Георги Базотев е дългогодишен приятел на ДФК „Звездичка". Често феновете на детската академия могат да видят Базотев да награждава малките футболисти на техни турнири.
„Хората, които се занимаваме със спорт в Бургас, трябва да се уважаваме и подкрепяме. Ние отдавна си сътрудничим с ДФК „Звездичка" и съм щастлив, че могат да се включат в звездната церемония по награждаването на победителите от конното състезание"-каза инж. Георги Базотев.
От 16 юли градът посреща елитни състезатели и расови коне за шеста поредна година за турнира за „Купа Бургас". Записани са над 120 участници от най-добрите клубове от цялата страна. Наградният фонд е 12 хиляди лева и са осигурени от Община Бургас. Състезанието приключва на 23 юли. Организатори са Българската федерация по конен спорт „Кан Крум" и община Бургас. Входът през всички дни на състезанието беше свободен.