„Дунав“ представя отбора срещу „Лудогорец2“, вход свободен!
„Дунав“ представя отбора срещу „Лудогорец2“, вход свободен! / netinfo

„Дунав“ ще представи днес отбора, на който ще разчита в първия си сезон във футболния елит на България от 25 години насам.

 

От 18 ч. на Градския стадион в Русе „драконите“ ще се изправят срещу втория отбор на шампиона през последните 5 години у нас „Лудогорец 1945“. Непосредствено преди началото на двубоя ще бъде представен целият състав на миналогодишния категоричен първенец на втория ешелон, както и новите попълнения и треньорският щаб, който ще го води в новата Първа лига.

Припомняме, че дунавци започнаха своя път към мечтаното завръщане в елита именно с победа с 3:2 в Разград над втория състав на местния „Лудогорец“. В края на сезона те финишираха на върха в „Б“ група с най-доброто нападение, най-добрата защита и преднина от 10 точки пред втория в класирането.

Контролата в събота ще е подарък към дунавските фенове, които ще могат при свободен вход да видят на Градския стадион в Русе любимия си тим преди началото на сезона.

Както вече съобщихме, заради изискванията на БФС за задължително осветление на съоръженията, на които ще се провеждат мачове от елита, „драконите“ ще „домакинстват“ на „Лудогорец Арена“. Ръководството вече обяви билети от 5 лв. за срещите там.

В първия кръг „Дунав“ „приема“ „Верея“ Стара Загора на 30 юли, събота, от 21:15 ч. в Разград в мач, който ще се излъчва и в пряко предаване по „Диема спорт“.

Междувременно от Община Русе потвърдиха, че са изпълнили своите ангажименти по ремонта на Градския стадион в крайдунавския град, включващи обновяване на санитарните помещения, съблекалните и подходите към тях, както и сектора за гости.

До тази сутрин обаче все още липсваше чаканото обявление от Министерството на младежта и спорта за обществената поръчка за подмяна на терена и монтиране на осветление на съоръжението. Все пак има уверения от ведомството, че ще се съобразят с декларацията на русенскити фенове за съкращаване на сроковете на съответните процедури. Припомняме, че за целта вече има и осигурени средства в размер на 1 000 000 лв. след решение на Министерски съвет от 15 юни.