Повечето хора в този свят работят за пари, но богатите хора правят така, че парите да работят за тях. Пътят към това да бъдете богати един ден, изисква да промените някои черти в характера си.

Ако отбягвате някои грешки, ще поемете право към успеха.

Вижте грешките, които хората правят с парите си

Нямате бюджет

Колко хора познавате, които записват и планират разходите си? Да, може би не са много, но именно по този начин можете да следите къде отиват парите във вашето домакинство. Ако нещо не ви харесва - променете го.

Харчите повече, отколкото изкарвате

Нормално е, при положение че нямате семеен бюджет, парите да не ви достигат и да харчите повече, отколкото са приходите ви. Естествено с помощта на кредити. Но запитвали ли сте се как и кога планирате да ги върнете?

За какво теглят кредити българите?

Кредити, кредити, кредити

Доста често срещано явление в България е взимането на кредити, с които се изплаща стар заем. Не, тук не става въпрос за предоговаряне на кредита ви, което би намалило вноската, а за свръхзадлъжнялост.

Ако прибегнете до бърз кредит, бъдете нащрек за клаузите при просрочие на вноска

Не плащате сметки, данъци, глоби

Глобите, сметките и данъците няма да се платят сами. Не, няма и да ви ги опростят, тъй че направете план откъде да започнете - сметката за водата, парното, данък сгради или глобата за превишена скорост.

Не спестявате

Едно от най-често чуваните оправдания тук е: „все още съм млад, за да пестя" или „как да спестявам с моята заплата". Но забележете - тук не говорим за пестени на големи суми. Както се казва в поговорката: „Капка по капка - вир", така че по-добре започнете сега.

Вижте още във видеото.