Осигуряват интерактивни дъски и таблети в шест детски градини  в Източен
Осигуряват интерактивни дъски и таблети в шест детски градини в Източен / netinfo

Кметът на район „Източен”  Николай Чунчуков подписа в Министерството на образованието и науката договора по  процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M20P001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“, чрез който  проектното предложение „Растем заедно“ е  одобрено за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Бенефициент по проекта е район „Източен”, а договорът е на стойност  467 173 лв. и засяга дейността на 6 детски градини – ЦДГ „Лилия”, ЦДГ „Родина”, ОДЗ „Щастливо детство”, ЦДГ „Ружа”, ЦДГ „Биляна”  и ЦДГ „Наталия”, като проектните дейности ще се развиват в продължение на 2 години.

Дейностите по проекта  предвиждат обогатяване на дидактичната и учебна среда, набавяне на интерактивни дъски и учебни таблети за децата, допълнителни занимания по български език, изобразително изкуство, музика; подпомагане развитието на творческите заложби на децата чрез посещения на културни прояви и подкрепа за организиране на празници, активна работа с родителите и др.

„Идеята е чрез  подкрепа на учебната и творческата дейност да съдействаме за приобщаване на децата в неравностойно положение и обединим усилията си за по-доброто им образование“, коментира кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

„В целевата група ще попаднат деца от 3 до 5 годишна възраст.  Много се надяваме да постигнем  добри резултати и да въведем успешни  образователни практики с устойчива перспектива в работата с децата от етнически общности в детските градини от района“, допълни заместник-кметът Милка Тодорова-Добрикова и отбеляза, че проектът не засяга деца само от тези общности, а и от други градини.

Проектните дейности се очаква да стартират в началото на новата учебна година.