Регистрираха Местна инициативна група Стралджа
Регистрираха Местна инициативна група Стралджа / община Стралджа, Архив

Местна инициативна група бе регистрирана в Стралджа.

Сдружението с нестопанска цел беше вписано в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд. Предстои подаването на заявление за вписване в централния регистър.

Местната инициативна група е част от проекта на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проведоха се три работни срещи - в Стралджа и в селата Зимница и Воденичане, свързани с консултиране за подготовката на стратегията. На тях бяха уточнени проблемите и намеренията на заинтересованите страни от стопанския, нестопански и публичен сектор, свързани с участие с проектни предложения по отделни мерки, които трябва да залегнат в дейността на групата.

В началото на месец август се предвиждат четири информационни срещи в други населени места от общината - Войника, Саранско, Маленово и Атолово, по време на които ще бъдат представени резултатите от двете проучвания на територията на групата, съвпадаща с административните граници на община Стралджа и настроенията на заинтересованите страни от нея, както и консултиране относно основните акценти в разработваната местна програма.

Участници в срещите са представители на публични институции и неправителствения сектор, земеделски производители, фирми, граждани. Обсъжданите теми са конкретните нужди на територията на МИГ - Стралджа 2016 г., допустимите дейности, разпределението на бюджета на Стратегията.