Три учебни сгради ще обновяват в Гоце Делчев и селата Мосомище и Буково
Три учебни сгради ще обновяват в Гоце Делчев и селата Мосомище и Буково / Снимка: село Мусомища

Санирането на сградите на ЦДГ "Слънце" в град Гоце Делчев, ОДЗ "Пролет" в село Муосомища и училището в село Буково ще струва 874 740 лева, са изчислили специалистите в общинската администрация.

За да бъдат обновени обновени сградите на тези учебни заведения и те да бъдат енергийно ефективни от експертите са подготвили и подали проект пред Националния доверителен Екофонд, от където са одобрили финансирането. 15 процента от тази сума ще поеме общинският бюджет, с решение на Общинския съвет - Гоце Делчев.

За обновяване на сградата и подмяна на отоплението от дизел на пелети в едно от най-големите детски заведения в Гоце Делчев - ЦДГ "Слънце", която се посещава от 160 деца, са необходими 455 940 лева, за детската градина в село Мусомища - 285 600 лева и за училищната сграда в село Буково - 133 200 лева. За подмяна на покрива там ще са необходими средства, които ще бъдат включени в разходите на общинския бюджет за следващата година.

Предстои процедура за избор на строителна фирма, която да се заеме с тази обществена поръчка, уточниха от Общинската администрация.