Задържаха четирима за наркотици
Задържаха четирима за наркотици / МВР, архив

Криминално проявеният В.И. (18 г.) и 19-годишният Р.П., и двамата от Добрич, са заловени с дрога в Албена, съобщават от полицията. На 21 юли е извършена проверка на бунгало на територията на курортния комплекс. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло около 0,4 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин. Открити са и 35 полиетиленови пликчета със суха тревна маса, която при извършения тест е реагирала на канабис, с тегло 112 грама. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

На 21 юли, около 12:10 часа по ул. „Вардар” в Добрич е извършена проверка на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. Установена зелена тревна маса, реагираща на полевия тест на канабис, с тегло около 0,6 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан водачът на автомобила - криминално проявения И.И. (19 г.) от Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Същия ден, около 13:30 часа в района на ж.к. „Балик” е извършена проверка на А.И. (36 г.) от Добрич. Открит е канабис, с тегло около 0,7 грама. Мъжът е задържан за 24 часа в Първо РУ МВР Добрич .

По случаите са образувани бързи полицейски производства.