Мария-Магдалена Стоянова спечели литературен конкурс на НБУ
Мария-Магдалена Стоянова спечели литературен конкурс на НБУ / РИО- Кюстендил

Мария-Магдалена Стоянова, от ХІ б клас на СОУ „Св. Паисий Хилендарски"- Дупница, се класира на първо място в Литературния конкурс за средношколци на Нов български университет. За втора година департаментът „Романистика и германистика" на НБУ предоставя тази възможност за надпревара на ученици от ХІ и ХІІ клас, изучаващи испански, немски, френски и италиански език или изучаващи езици на ниво B2 под ръководството на преподаватели от НБУ. Отново сред най-активните участници се нареждат възпитаниците на СОУ „Васил Левски" от гр. Троян, на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов" и на СОУ „Св. Паисий Хилендарски", гр. Дупница.
"Творческата натура на Мария-Магдалена я „изпраща" на различни фестивали, конкурси, състезания и тя е винаги отличена. Рецитал на руски език, главна роля в театралната постановка на испански език и първо място в конкурса, многоезично състезание, няколко конкурса за есе на испански, олимпиади по испански и руски език, отличник по успех, знаменосец...
Гордост и удовлетворение е да имаш такива ученици! Желаем й нови успехи!", информират чрез сайта на РИО от СОУ „Св. Паисий Хилендарски"- Дупница.