Лятна киноседмица в Ловеч показва шест филма с билет по 2 лв.
Лятна киноседмица в Ловеч показва шест филма с билет по 2 лв. / netinfo

Шест разнообразни филма са включени в предстоящата лятна киноседмица (25-29 юли) в кино „Космос" - Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. Входът е на преференциалните цени 2 лв. за билет и левче за 3D очила. Във филмовата програма, която се осъществява с подкрепата на общината, има творби за всички възрасти и вкусове.

Най-сериозната творба е френският „Дийпан" (2015), който е носител на престижната награда „Златна палма" от фестивала в Кан за 2015 г. Филмът на Жак Одиар е за живота на емигранта Дийпан, който в гражданската война в Шри Ланка се е сражавал на страната на „Тамилските тигри". Сега обаче е принуден да се представя за глава на семейство заедно с Ялини и 9-годишната Илаяал, за да могат да се измъкнат от опустошената си страна с надеждата за нов живот в Париж.

Тези, които обичат киноизкуството, не бива да пропускат аржентинския „Диви истории" (2014 г.) на режисьора Дамиан Шифрон с продуцент Педро Алмодовар. Дивашките истории са всъщност шест отделни сюжета за любовни измами, завръщане на миналото, отмъщения и насилие. Филмът е носител на множество награди.

Спортният документален филм „Меси" е за аржентинската футболна звезда Лео Меси. В него участват Кройф, Марадона, Сезар Луис Меноти, Хорхе Валдано, Андрес Иниеста, Жерар Пике и много други таланти.
Приключенската творба „Легендата за Тарзан" този път е разказана в 3D формат. Участват Самюел Л. Джаксън, Кристоф Валц, Ела Пърнел и др.
Блокбастърът „Денят на независимостта" 3D е летен екшън с много фантастика и галактически нашественици. В ролите са Уил Смит, Джеф Голдблум, Вивика Фокс и др.

Анимацията „Алвин и Чипоносковците" е за деца и е дублирана на български език. Новата продукция е смесица от елементи на класическите чипоносковци, палав хумор и затрогващи моменти.