Започват интервютата с кандидатите за директори на общински училища
Започват интервютата с кандидатите за директори на общински училища / darik.archive

Регионалният инспекторат по образованието/РИО/ в Плевен обяви графика за провеждане на интервю с допуснатите кандидати за длъжността „Директор" на общинско училище на територията на областта.

Най-много кандидати - 12, ще се явят на интервю за директорското място в СОУ „Пейо Яворов" - Плевен, в ОУ „Йордан Йовков" ще интервюират 11 кандидати, а в СОУ „Стоян Заимов" - 9.

Интервюта ще има в СОУ „Димчо Дебелянов" - Белене, СОУ „Христо Смирненски" - Гулянци, Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски" - Плевен, ОУ „Христо Ботев" - село Мечка, СОУ „Крум Попов" - Левски, ОУ „Христо Смирненски" - село Ореховица, община Долна Митрополия, ОУ „Климент Охридски" - село Крушовене, община Долна Митрополия, както и в ОУ „Христо Ботев" - с. Брест.

Интервютата ще се проведат от 22 до 27 юли. Пълният график по дни и часове е публикуван на сайта на РИО - Плевен.

До интервю са допуснати и деветима кандидати за директори на държавни училища в Плевенска област. То ще бъде на 25 юли в Министерството на образованието и науката на седмия етаж в зала №4, уточниха от Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Част от класираните за този етап кандидатстват за директорския пост в две или три професионални гимназии в региона.

Най-желани са директорските места в плевенската Професионална гимназия по механоелектротехника и в Професионалната гимназия по облекло и текстил "Христо Бояджиев" - за тях кандидатстват по петима души.
За Професионалната гимназия по механоелектротехника "Христо Смирненски" - Кнежа, кандидатите са трима.