Европейско признание за община Тунджа
Европейско признание за община Тунджа / netinfo

Европейската комисия публикува Годишния доклад за Оценка на прилагането на рамката на ЕС за национални стратегии за интеграция на ромите и на Препоръките на Съвета за ефективни мерки на интеграция на ромите от държавите-членки за 2016 година.

Община „Тунджа" е единствената община от България, която е спомената като добър пример за множество успешни практики при ромската интеграция.

, създадена по проекта РОМАКТ е пример за така наречените „структурни мерки", отнасящи се до създадените партньорства при изпълнение на интеграционните политики.
Община „Тунджа" е положителен пример за ползите от овластяване на местни активни групи (МАГ) за създаване на политики за интеграция. МАГ идентифицира и приоритизира необходимите действия за решаване на проблемите на уязвимите групи в областта на образованието, заетостта, здравеопазването.

„Този доклад на Европейската комисия е показателен за това, че община „Тунджа" продължава да върви в правилната посока - заедно с хората, в полза на хората. Това е потвърждение, че община „Тунджа" е пример в предоставянето на важни услуги за всички свои граждани", съобщават от общината.