Петима пострадали при 11 катастрофи за денонощие
Петима пострадали при 11 катастрофи за денонощие / Дарик Русе, архив

През изтеклото денонощие на територията на областта са регистрирани 11 пътни произшествия, при които са пострадали 5 човека.

Вчера около 14:30 часа е постъпил сигнал за възникнал пътен инцидент на главния път от Русе за Варна, в района на ДЗС – Русе. Екипът на Пътна полиция, изяснявал инцидента е установил, че лек автомобил «Хонда Акорд», управляван от 35-годишна жена, при предприета маневра за завиване наляво е блъснат в задната част от мотоциклет «Хонда», с неправоспособен водач  на 34 г. В резултат на удара е пострадал водачът на мотоциклета, който е с фрактура на дясна подбедрица и множество счупвания на ребра отляво. След преглед в УМБАЛ-Русе е настанен за наблюдение в ортопедията.

По същото време вчера в ОДМВР – Русе, от УМБАЛ е постъпил сигнал за откаран в болницата мъж, пострадал при катастрофа, за която по-късно е изяснено, че е станала в Русе, на на кръстовището на улиците «Потсдам» и «Тулча». Пътните полицаи са установили, че лек автомобил «Ауди А4», управляван от 20-годишен шофьор, е нарушил правилата за предимство на 57-годишен пешеходец и го е блъснал на пешеходна пътека. След прегледа в болницата той е освободен за домашно лечение с контузна рана.

Пътен инцидент с пострадали е имало и на главния път Русе – Бяла вчера. БМВ и «Гранд Чероки» са се ударили около 17:00 часа в района на километър 7+400. Лекият автомобил БМВ 318 е нарушил правилата за предимство и е причинил катастрофата, като при излизане от земен път на път с настилка, не е пропуснал товарен автомобил «Гранд Чероки». При удара е пострадал водачът на БМВ с фрактура на ребра и е настанен в хирургията на УМБАЛ в Русе. Пострадал е и пътник в черокито, който е получил натъртване на лакът, но след преглед е освободен за домашно лечение. Пътните полицаи са посочили като причина за инцидента - неспазване на предимство.

Тази сутрин в 06:17 часа е постъпил сигнал за пострадал 57-годишен водач, който е самокатастрофирал с камиона си /цистерна за мляко/ в село Брестовица. Мъжът е откаран в болницата за оказване на помощ.  По негови данни произшествието е възникнало около 22 часа миналата нощ. Случаят е документиран от екип на полицията.