Росен Даскалов представи новия си болид Sin R1 (СНИМКИ)
Росен Даскалов представи новия си болид Sin R1 (СНИМКИ) / Дарик Русе
Росен Даскалов представи новия си болид Sin R1
88605
Росен Даскалов представи новия си болид Sin R1
  • Росен Даскалов представи новия си болид Sin R1

Eкспилотът и предприемач Росен Даскалов представи днес пред Общината в Русе своя болид Sin R1, който участва в най-голямото европейско рали на суперавтомобили, проведено в Германия. На представянето на болида присъстваха кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. Кметът поздрави създателя на Sin R1 и заяви, че подобни проекти са изключително важни за имиджа на България и град Русе, развитието на бизнеса и предприемачеството.

На 30-ти и 31-и юли предстои да се проведе 3-ти кръг от Републиканския шампионат „Писта Русе”. Емблематичното за града състезание за пистовия шампионат предизвиква висок интерес и за това е добавен нов, „свободен“ клас състезание, където могат да участват всички желаещи, притежаващи автомобил, отговарящ на изискванията за мерките за сигурност на ФИА (Appendix J) и задължителния за участие състезателен лиценз. Желание за участие са заявили известните пилоти Константин Мършавелов и Илия Царски.

Росен Даскалов сподели, че любителите на спортни автомобили ще могат да се насладят на по-богатата програма тази година и увери, че са взети специални мерки за сигурност. Ще има дрифт програма и представяне на български автомобили на трасето, поканени са рокерите, ще има и румънски пилоти. Даскалов благодари за подкрепата на Община Русе и осигуряването на трасето и изрази увереност, че още дълги години ще се поддържа такова партньорство за бъдещи събития от този ранг.

Следващото предизвикателство пред екипа на Росен Даскалов са европейските GT4 серии, където участие ще вземат автомобилът Sin R1, заедно с отбора София Кар Мотоспорт от 23 до 25 септември в Унгария.