Алармираха за блудство с 13-годишно момиче в център от семеен тип в Пловдив
Алармираха за блудство с 13-годишно момиче в център от семеен тип в Пловдив / ThinkStock/Getty Images

Група от петима тийнейджъри са блудствали с 13-годишно момиче, като са я довели до състояние на безпомощност. Това съобщи зам.-председателят на Комисията за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни в Пловдив Петко Василев по време на отчета на дейността на комисията за последните шест месеца.

Инцидентът е станал в началото на годината в център от семеен тип в район „Южен". По време на насилствените действия, потърпевшата е била държана за ръцете, като е била принудена да прави неприятни за нея неща.

Блудството е извършено пред очите на две момичета на 7 и 9 години, които са свидетели по случая.

Спрямо извършителите са взети всички необходими възпитателни мерки, случаят е предаден на органите на реда, поясни още Василев.

Още един фрапиращ случаи на насилие в града под тепетата от началото на годината, извършен от непълнолетни, отчетоха експертите.

Личен конфликт между двама ученици - на 15 и на 17 години довежда до размяна на юмручни удари по време на час по рисуване, разказа още Петко Василев.

За напрежението в отношенията между момчета са знаели от дълго време голям брой учители, родители и техни съученици, но въпреки това не е направено нищо, за да може инцидентът да бъде предотвратен, коментира той.

Боят в час завършва с пострадал с множество контузии и сътресение на мозъка, а инцидентът е станал в края на тази учебна година.

Справката за първата половина на 2016 г. показва 52 престъпления, извършени от 61 деца. Болшинството от тях са кражби. Има постановени две ефективни присъди.

Пострадали от инцидентите са 47 непълнолетни и малолетни в Пловдив.