Разкриха какво  изгаря повече калории от фитнеса и джогинга
Разкриха какво изгаря повече калории от фитнеса и джогинга / Thinkstock/Getty Images

Детските игри като скачане на въже и гоненица изгарят повече калории от джогинга и фитнеса и са много по-ефикасни за поддържане на теглото, съобщи в. "Дейли мeйл", позовавайки се на британски специалисти.

Водата не помага за отслабване

Само 15 минути скачане на въже изгаря до 215 калории, каране на велосипед - 190 калории, а гоненица - 115 калории. Сравнително по-ненатоварващата игра на дама гори 88 калории за 15 минути, а въртенето на обръч - 83 калории, казаха британски специалисти по фитнес.

Затова и звезди от световна величина поддържат форма с детски игри. Кейт Хъдсън и Джъстин Бийбър са фенове на скачането на въже. Бионсе и Мишел Обама разпускат с въртене на обръч, а Мадона и Гуинет Полтроу изгарят калории на батут.

Въпросът обаче е дали сме в толкова добра форма като едно 6-годишно дете. Подобни занимания не са за обездвижени хора.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

"Функционалните тренировки предизвикват тялото по нов начин всеки път и осигуряват значително изгаряне на калории. Освен това са много забавни" - каза Тейт Толанд от международния клуб "Фитнес фърст".

"Това, което можем да научим от детската игра, е че те се движат на пориви. Ускоряват бързо в една посока, след това сменят посоката, забавят, спират, пак хукват - допълни нейният колега Анди Мактагард. - Във фитнеса наричаме това трениране на интервали. След това тялото и метаболизмът функционират с по-висок темп за изгаряне на калории часове наред".

Източник: БТА