Полицията свиква среща с охранителните фирми
Полицията свиква среща с охранителните фирми / Дарик архив

Шефът на дирекцията на МВР в Пазарджик Йордан Рогачев разпореди на началниците на районни управления в областта тази седмица да проведат срещи с представители на охранителните фирми в целия регион. Целта е да се създаде по-добра организация и да се подобри обмена на информация с полицейските управления, в чийто ресор са охраняваните обекти.

Очакван резултат е по-ефективно противодействие на битовата престъпност и в най-вече на взломните кражби от търговски обекти или жилища. На срещите ще се акцентира на слабостите, които инспекторите от „Охранителна полиция” са забелязали в ежедневната си работа.

Например - неадекватни реакции на охранителите на сигнал за задействана сигнална система, пренебрегване на мероприятия за залавяне на извършителя и ненавременно информиране на полицията за всеки инцидент. А така се пречи на полицейски екипи в задържането на евентуалните извършители.

Ръководството на дирекцията се надява след тези срещи да се подобри взаимодействието с частните охранителни фирми, както и да се повиши ефективността им при реагиране на сигнали за извършени престъпни посегателства.