На депутатска приемна в Лозница първо питат за пътя Разград – Търговище
На депутатска приемна в Лозница първо питат за пътя Разград – Търговище / ГЕРБ-Разград

С въпроси относно ремонта на пътя Разград – Търговище стартира приемният ден на народния представител Михаил Тодоров в Лозница – съобщават от ГЕРБ-Разград. Пред жителите на региона той обяснил, че става въпрос за основен, а не превантивен ремонт, при това по европейски проект и самата процедура чисто административно от стартирането й до откриване на готов обект, отнема точно 15 месеца. По думите на Тодоров част от този период е вече минал и в момента тече срок по обжалване след отваряне на офертите. В най-кратки срокове предстои избор на фирма-изпълнител, след което няма пречка и самите ремонти дейности да започнат.

По-голяма част от въпросите в приемната са били към присъстващите общински съветници – Атанас Чопаков, Ниязи Ниязиев и Мехмед Бичков и касаели основно битови проблеми – улично осветление, отлив на деца от общината като цяло.
На срещата присъства кметицата на село Трапище Айтен Исмаилова, която изказа своята благодарност към народния представител за неговото съдействие относно запазването на единственото училище в населеното място. Като основен проблем на образованието в региона е изтъкнат фактът, че децата и юношите биват записвани в училища в Разград, което сериозно застрашава съществуването на местните учебни заведения. Според тях това неминуемо води до спад на качеството. За това вина имат и самите родители, част от които при ниски оценки на детето си, предпочитат да го преместят в друго училище, вместо да изискват от него съсредоточаване и постигане на по-висок резултат при следващи изпити. В същото време училищата страдат от липса на ученици, и за да се запазят снижават изискванията към своите възпитаници.

Народният представител е бил поканен на селищен празник от няколко лознишки села, както и на станалия традиционен Празник на малината през септември, които ще направи всичко възможно да посети.
Михаил Тодоров планира да направи изнесена приемна в Лозница отново, както и да посети и останалите общини в региона като изтъкна, че е отворен за покани и от малки населени места от цялата област. „Далеч съм от мисълта, че всеки желаещ за среща с народен представител има възможност да пътува до Разград, затова е нужно да обгрижваме и изслушваме и тези хора.” - завърши той