Футболен турнир за деца „Лято 2016 - Нова Загора
Футболен турнир за деца „Лято 2016 - Нова Загора / община Нова Загора

Стартира на традиционния футболен турнир за деца „Лято 2016 - Нова Загора"!

Тази година в спортното съревнованието ще се включат 15 отбора в 2 възрастови групи - деца, родени през 2002-2003 година и юноши, родени през 1998-2001 година. Участват и два отбора от Стара Загора, по един от Раднево и село Младово.

Първата среща от тазгодишната футболна надпревара започна веднага след официалното откриване на турнира. В нея миналогодишните шампиони „Гаучосите" и „Калитарите" завършиха при резултат 0:3. След оспорвана битка, във втория футболен двубой за деня символичните гости от „Ветераните" извоюваха победа над „Младовските орли".

Срещите от Деветия летен турнир по футбол ще се провеждат всеки делничен ден след 17:30 часа на Градския стадион в Нова Загора.

Финалът, който ще определи най-добрия отбор, официалното награждаване на победителите и закриване на турнира ще бъде на 28 юли от 18:30 часа.

Футболен турнир за деца Лято 2016  Нова Загора"
netinfo

Турнирът е създаден по идея на Кирил Русев през далечната 2007 година и се осъществява с партньорството и съдействието на Община Нова Загора. Вече девет години той открива таланти, създава приятелства и изпълва горещите летни дни с футболни емоции и незабравими преживявания.