До месец скаутското игрище в Дупница ще бъде пригодено за каране на скейтове и велосипеди
До месец скаутското игрище в Дупница ще бъде пригодено за каране на скейтове и велосипеди / Дарик радио,архив

До месец скаутското игрище в Дупница ще бъде пригодено за каране на скейтове и велосипеди,това уверение даде кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. В края на месец май ви разказахме за група младежи, които с подписка поискаха от кмета на община Дупница да обособи място, където да карат скейтоборд. След като площадката зад Спортната зала беше разглобена се оказа, че те няма къде да карат, направи ли са си рампа на последния етаж на Младежки дом, но това е неприемливо, както за тях, така и за работещите в музея. Тогава от община Дупница обясниха, че се правят постъпки за обособяване на такъв терен на скауското игрище, което се намира над Градската градина. Месец и половина по късно теренът на т.нар. "Скалско игрище" вече е отделено в самостоятелен имот, около 5 дка, който ще бъде за спортни дейности обясни кмета Методи Чимев.

Идеята е в обособената част да бъде изградена рампа за скейтборд и трасе за велосипедисти, заложено е и изграждане на малко футболно игрище, което обаче ще бъде реализирано на по-късен етап.

В рамките на месец се очаква на скалското игрище да бъдат обособени скейтборд площадката и трасето за велосипеди. „Инвестицията не е голяма, беше въпрос да бъде променен статута на имота" коментира градоначалникът.