Нови две фирми започват да чистят Шумен от края на седмицата
Нови две фирми започват да чистят Шумен от края на седмицата / netinfo

Двете нови фирми, които ще извършват услугата сметоизвозване в Шумен през следващата една година, ще започнат да изпълняват задълженията си от събота, 23 юли. Това стана ясно по време на брифинг в Община Шумен по-рано днес. „Титан БКС" ще изтегли своите контейнери, техника и работници на 22 юли, когато изтича 15-годишния концесионен договор.

Новите фирми „РТК" и „Екомакс" обявиха, че разполагат с достатъчно на брой контейнери, които ще бъдат разположени в града - 1 000 на брой. Представителите на фирмите увериха, че имат и резерви, които може да бъдат използвани при необходимост. В началото фирмите ще извозват сметта по стария график, но ако се наложи в процеса на работа ще се направят промени. „РТК" ще обслужва южната част на Шумен, а „Екомакс" северната. От фирмите казаха още, че разполагат и с нужния брой работници, за да извършват услугата - сметоизвозване.

Кметът на Шумен Любомир Христов заяви, че се надява че прехвърлянето на услугата на новите две фирми ще стане безпроблемно и няма да има проблеми за гражданите. Христов заяви, че Общината ще въведе и новост в събирането на строителен отпадък. В края на месеца около строителните магазини в града ще се разположат големи контейнери за строителен отпадък, които ще може безплатно да се използват и от гражданите.