Васко Василев: Реформаторският блок е изчерпан, ДСБ започва нов проект
Васко Василев: Реформаторският блок е изчерпан, ДСБ започва нов проект / снимка: ДСБ

Реформаторският блок е изчерпан, тъй като не е изпълнил целите, за които е създаден, и не е провел обещаните реформи. Затова ДСБ ще започне изграждането на нов политически проект, заяви лидерът на варненската структура Васко Василев. На XV-тото Национално събрание на партията нейните членове се обединили около идеята да се търси нов формат с подкрепата на граждански формирования и други десни организации, като се запази идентичността на ДСБ.

Ако не се постигне консенсус за обща президентска кандидатура на Реформаторския блок, ДСБ ще издигне свой кандидат, обясни Василев, който е бил преизбран за председател на варненската организация.

„Амбицията ни е нашият кандидат да отиде на балотаж. Този човек няма да е човек на статуквото. Той ще бъде кандидат на гражданското общество. До края на юли трябва да има виждане за обща кандидатура на РБ. Ако се постигне съгласие за такава, това трябва да е човек, който ще гарантира провеждането на съдебната реформа и външнополитическата ориентация на България“, коментира Василев.

За първи път от създаването на ДСБ варненската структура има двама представители в Националното ръководство – Васко Василев и Цветомир Петров. На отчетно-изборното събрание на партията Петя Прокопиева и Валентин Петков са избрани да бъдат част от Националния арбитраж. Това солидно представителство показва, че Варна е една от най-стабилните общински организации, добави Василев.