Светещ 3-метров паметник на велосипеда поставят на Гребната база (СНИМКИ)
Светещ 3-метров паметник на велосипеда поставят на Гребната база (СНИМКИ) / netinfo
Светещ 3-метров паметник на велосипеда поставят на Гребната база
88566
Светещ 3-метров паметник на велосипеда поставят на Гребната база
  • Светещ 3-метров паметник на велосипеда поставят на Гребната база

Триметров спортен монумент с трима колоездачи ще бъде поставен на Гребната база. Това разказа за Дарик Иван Илчев – мениджър в „Макском” ЕООД, компанията която ще изгради паметника като подарък за жителите и гостите на Пловдив по повод 20-годишния юбилей на фирмата.

“С този подарък „Максом“ като един от големите производители на велосипеди в ЕС и работодатели в областта, иска да отправи благодарност към обществото за гласуваното доверие и подкрепа през изминатия път. Благодарение на тях, днес България с гордост е заела четвърто място по производство на велосипеди в Европа, а Пловдив се е обособил като своеобразна столица на колоезденето. За това немалка роля играе и подобряването на велосипедната инфраструктура в града ни”, заяви  Илчев.

Спортният монумент ще бъде разположен на алеята срещу хангарите за лодки на Гребната база до новостроящия се Зоопарк и ще бъде изработен от гранит. LED осветление ще осветява паметника във вечерните часове.

Трима колоезачи, направени от метал, ще символизират идеята на ск.уптурата, а под тях ще грее надпис „Заедно напред“.

Проектът включва и изграждането на чешма за вода, а районната администрация на „Западен“ ще осигури ВиК връзките за съоръжението.

Светещ 3метров паметник на велосипеда поставят на Гребната база (СНИМКИ)
netinfo

Предвижда се постаментът на велоспедния спорт да е готов до края на септември месец, тази година.

„Макском" ЕООД е един от най-големите производители на велосипеди в Източна Европа. От създаването си през 1996 година, компанията непрекъснато развива и разширява своя бизнес. През 2001 година е отбелязан първия износ на велосипеди собствено производство за страните от ЕС, а от тогава над 95% от цялата продукция на дружеството намира своята реализация имено на тези пазари.