Гимназиите в Разлог сформираха паралелките за прием
Гимназиите в Разлог сформираха паралелките за прием / Снимка: Община Разлог

СОУ „Братя Каназиреви", ПГТХТ „Никола Стойчев" и Професионалната гимназия по транспорт сформираха планираните за прием паралелки.

В СОУ „Братя Каназиреви" са сформирани паралелките „Чуждоезиков профил" и "Технологичен профил" , като в първата броят на желаещите е по-голям и паралелката е напълно запълнена. Във втората паралелка все още има пет свободни места.

В ПГТХТ „Никола Стойчев" също са сформирани две паралелки. Това са „Икономическа информатика" и „ Организация на производството". Засега те не са запълнени с максималния брой ученици, но имат необходимият, за да бъдат сформирани.

От учебното заведение заявиха, че има и паралелка след осми клас със специалност  "Кетъринг", като очакванията са и тя да бъде сформирана, тъй като приемът за нея все още не е приключил.

С две паралелки е и ПГ по транспорт. Едната е с прием след 7 клас по специалност  "Експлоатация на автомобилния транспорт", а другата е с прием след 8 клас, но по две специалности - „ Автоматизация на автомобилния транспорт" и „ Оперативно счетоводство", като в първата има три свободни места, а втората е запълнена.