27 професионални приемни семейства към община Кюстендил гледат 33 деца
27 професионални приемни семейства към община Кюстендил гледат 33 деца / Дарик- Кюстендил,архив

Изпълнението на Плана за развитие на услугата „приемна грижа" на територията на Община Кюстендил продължава до 31 октомври 2016 г., става ясно от писмо на ръководителя на проект „Приеми ме 2015". Във връзка с това ще бъдат актуализирани договорите на социалните работници от екипа по приемна грижа и на членовете на екипа за управление на проекта на общинско ниво. Акцент е поставен върху развитието на специализирана приемна грижа за деца с увреждания; деца, жертви на насилие или трафик; деца, които са непридружени бежанци. Специален фокус се поставя и върху настаняването на деца до 3-годишна възраст.

35 са утвърдените приемни семейства по проект „Приеми ме 2015" в община Кюстендил, като всички от тях са професионални. Броят на приемните деца през месец юли е 33, настанени в 27 професионални приемни семейства. От тях на възраст от 0 до 3 години са 10 деца, от 3 до 6 години-8 деца, от 6 до 14 години-14 деца , а 1 дете е на възраст над 14 години.Настанените деца с увреждания са 6. В шест семейства се отглеждат по две деца.

В община Кюстендил през настоящия месец още едно професионално приемно семейство, е подало Заявление за промяна на доставчика на предоставяната услуга от Дирекция "Социално подпомагане" - Кюстендил към Община Кюстендил.

На екипа на общинско ниво е възложено цялостното представяне на пакета от дейности, насочени към приемните родители, семействата на близки и роднини, както и кандидатите за приемни родители.