Футболен клуб Добруджа 1919 става общински
Футболен клуб Добруджа 1919 става общински / netinfo

Футболен клуб „Добруджа” да стане общински – такова предложение ще внесе за разглеждане в Общинския съвет на сесията на 26 юли кметът на Добрич Йордан Йорданов.

От 2015 година футболният клуб се управлява от Сдружение с нестопанска цел /СНЦ/„Футболен клуб Добруджа 1919”, се казва в докладната записка на кмета. „ Целите на сдружението са да стимулира възможно най-добрите инициативи и резултати в общината и в страната, за да бъдат повишени авторитетът и интересът към футбола, както и стремежът в нашия град да има футбол на високо професионално равнище.” „ ...Футболът, по един особен начин, чрез постигането на спортни успехи, може да обедини голяма част от населението на града. През изминалите години футболният отбор на Добрич разчита почти изцяло на общинско финансиране. Добрите практики в другите общини в България обаче показват, че когато в тези СНЦ членуват представители на местната власт, се постигат по-големи резултати и намирането на допълнителни спонсори сред местния бизнес става далеч по-лесно, защото разходването на средствата е прозрачно", пише още в докладната записка.

В тази връзка кметът смята за удачно да се предприемат стъпки за членство на община Добрич в СНЦ”Футболен клуб Добруджа 1919”. Той счита, че с членството си в Сдружението общината ще допринесе за по-голямо доверие на желаещите да инвестират във футбола.