Продължава изпълнението на строителната програма  на община „Тунджа
Продължава изпълнението на строителната програма на община „Тунджа / netinfo

Продължава изпълнението на програмата за обновяване на общинския сграден фонд в община Тунджа. Предложените обекти включват детски заведения, училища, читалища, кметства, здравни служби.

Общината усилено изпълнява строителната си програма и вече е приключила работата по 20 обекта за текущ и основен ремонт и ново строителство.

Приключили са ремонтите на детските градини в селата Ботево, Генерал Инзово, Бояджик и Кабиле, ремонтът в ОДЗ „Щурче", с. Кукорево, аварийните ремонти на канализация в село Могила и водопровод в Сламино. Изградени са оградите на гробищните паркове в селата Стара река ,Савино и Ботево, окончателно е завършен ремонтът на вентилационната инсталация на Общински сициални оредориятие за обществено хранене "Домашен социален патронаж", с. Победа.

В село Генерал Инзово е поправена тротоарната настилка около съблекалнята на стадиона и е ремонтиран отводнител на машинното отделение на басейна. Подменена е електрическата инсталация в сградата на читалището в село Дряново и са извършени ремонтни дейности на селската здравна служба в Завой, кметството в село Межда и физкултурния салон на училището в Бояджик.

Община „Тунджа" извърши кърпежи на общинските пътища за над 76 хиляди лева. Изготвени са инвестиционните проекти за отводняване на ул."Дечка Сюлемезова", с. Веселиново и за преустройство на училището в Генерал Инзово.

Усилено се работи и по сключени 13 договора. Като преходни обекти, които предстои да бъдат завършени и въведени в експлоатация през настоящата година - ремонтът на път Сламино - Саранско от км 5+000 до км 7+250, както и изграждането на ограда на гробищния парк в село Чарган и ремонт на оградата на гробищния парк в Коневец.

Извършват се ремонти на покривите на читалищата в селата Миладиновци и Ботево, на кметството в Овчи кладенец. Ремонтира се и здравната служба в село Голям манастир. Извършват се асфалтови кърпежи на уличната мрежа в селата Веселиново, Могила и Скалица.

Възложена е преработка на инвестиционни проекти за ремонт на път ж.п. гара Тенево - с. Генерал Инзово от км 1+400 до км 7+629 и път Дражево - Кабиле от км. 2+100 до км. 4+900, както и инвестиционни проекти за реконструкция и рехабилитация на път разклон Тенево - с. Тенево от км 0+000 до км 3+350 и път Окоп - Ханово от км 3+150 до км 3+700.

Предстои провеждане на процедури по възлагане на ремонтни работи и ново строителство на 12 обекта.