8 човека са леко ранени при пътни инциденти в Русенско
8 човека са леко ранени при пътни инциденти в Русенско / netinfo

На 15 юли в 18:00 ч., чрез тел.112, в РУ-Бяла е постъпил сигнал за ПТП с пострадали на главния път Русе-Велико Търново. Местопроизшествието е посетено и изяснявано от екип на беленската полиция. Установено е, че лек автомобил "Пежо", с румънски регистрационен номер, управляван от румънски гражданин на 38 г., при движение в посока от гр. Велико Търново към гр. Русе, при избиране скоростта на движение не се съобразява със състоянието на пътя, при което автомобилът навлиза в кръгово кръстовище, напуска го вляво и се блъска в железен стълб на ел.лампа. Пострадали са жена - с фрактура на две ребра, контузия на бял дроб и охлузвания по тялото; мъж  - с контузия на гръден кош, охлузвания по тялото; и дете на 3 години с охлузвания по тялото. Пострадалите са отведени за преглед в МБАЛ – Русе.

На 16 юли около 12:33 часа на кръстовище по пътя Русе-Разград са се блъснали две коли. Лек автомобил "Опел Зафира", управляван от 37-годишен водач нарушава правилата за предимство на кръстовище, регулирано с пътни знаци и е блъснат от лек автомобил "Волово", управляван от 24-годишен шофьор, който се е движел по пътя Русе – Разград. При произшествието леко са пострадали трима пътници /с охлузвания, натъртвания и други травми/, които са пътували отзад в опела.

Също на 16 юли, около 13 часа на бул. „Липник“ в Русе, преди кръстовище «Олимп»,  автобус «Исузу» рязко намалява скоростта, с която се движи, в резултат на което пътничка е загубила равновесие и е паднала на пода в автобуса. При инцидента жената е леко е ранена, получила е фрактура на 10-то ребро вдясно. След преглед е била освободена за домашно лечение.

И отново в събота, около 22:20 часа в Русе, на кръстовището на ул. „Н.Бозвели“ и бул.“ Цар Освободител“, лек автомобил «Мини Купър» с разградска регистрация, управляван от 32-годишен водач, блъска преминаващо през кръстовището, по обозначената велоалея, дете-велосипедист на 12 г. В резултат на удара момичето е леко ранено. Пострадало е с охлузни рани на дясната ръка и на кръста. След преглед на място от екип на спешната помощ, велосипедистката е освободена за домашно лечение. Екип на сектор Пътна полиция е изяснявал инцидента.