Млад мъж загина при пътен инцидент в Габрово
Млад мъж загина при пътен инцидент в Габрово / DarikNews.bg, архив

На 15 юли 2016 г., около 08.20 ч., на ул. Ангел Кънчев, Трявна, възникнало ПТП, при което л.а. „Опел Корса", управляван от 58-годишен мъж от с. Фъревци, блъснал пресичащия пътното платно 58-годишен мъж от Трявна.

Пешеходецът е настанен за лечение в МБАЛ-Габрово с фрактура на дясната подбедрица, без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за алкохол - техническото средство отчело нулев резултат. На пешеходеца е взета кръвна проба за химически анализ. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден, около 17.00 ч., на ул. Лазурна, Габрово, възникнало ПТП с л.а. „Мерцедес". По първоначални данни, водачът му - 26-годишен мъж от Габрово, при изпреварване на л.а. „Пежо", изгубил контрол над автомобила, превозното средство се завъртяло, излязло вдясно извън пътя и се преобърнало.

Младият мъж загинал на място.Тялото му е транспортирано в МБАЛ-Габрово за съдебно-медицинска експертиза. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за произшествието се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.