Оперната прима Стефка Евстатиева обяви подкрепата си за Дунав мост 3
Оперната прима Стефка Евстатиева обяви подкрепата си за Дунав мост 3 / netinfo

Оперната прима Стефка Евстатиева, чийто ранни детски години са свързани със Силистра, стана вторият известен български интелектуалец, поставил подписа си в подкрепа на реализацията на проекта „Дунав мост Силистра –Кълараш“. На среща, инициирана от съпредседателите  на неформалната група „Дунав мост Силистра –Кълараш“- Цветана Цанова и Веселин Андреев, и в присъствието на приятели на певицата и членове на групата, Стефка Евстатиева постави подписа и името си под номер две в подписката „Сто български бележити личности в подкрепа на Дунав мост Силистра – Кълараш“. Под номер еднов подписката  е известния географ и пътешественик професор д-р Румен Пенин.

Идеята на подписката е проектът за строителство на трети мост над река Дунав при Силистра да получи подкрепата на едни от най-известните българи, прославили родината ни и зад граница.

Стефка Евстатиева сподели надеждите и желанието си да види в близко бъдеще Силистра още по-красива и заела подобаващо място на картата на България. „Искам да подкрепям добри каузи и да виждам една по-красива, по– променена, по-посетена Силистра!“, заяви примата. Като пример за друга добра кауза, зад която тя би застанала, Стефка Евстатиева посочи запазването на чинарите по улица „Симеон Велики“ в града.

„В Силистра добрите неща стават бавно, но все пак се случват“, сподели по време на сещата  съпредседателят на на неформалната група „Дунав мост Силистра- Клараш“ Цветана Цанова , припомняйки, че това не е първата кауза, зад която застава оперната прима. Тя припомни, че именно със съидейничеството наСтефка Евстатиева и други видни българи е доведена до успешен финал близо 12-годишната битка за отделянето на Доростолската епархия, а така също и идеята за изграждането на храм „Свети Георги“ в Силистра. Цветана Цанова уточни, че до дни се очаква да бъде одобрен ПУП  на терена за строителство, след което ще започнат и проектански дейности.